Bästa stränderna i Alanya

Bästa stränderna i Alanya

 

Det finns fem olika stränder i Alanya där man kan njuta av avkopplande dagar i solen och bada i havet. På stränderna finns det tillgång till solstolar, parasoll och aktiviteter som vindsurfing, parasegling, snorkling och utöva olika vattensporter som att åka vattenskidor, vattenscooter och bananbåt.

Stranden Kleopatra är Alanyas populäraste strand. Den finkorniga sandstranden ligger i en vik på västra sidan av halvön i närheten av Damlatas grottan. Mot en liten avgift har man möjlighet att dyka in i grottan om man är en duktig simmare. Även här har man möjlighet att utöva vattensporter och hyra solstolar och parasoll.

Portakal som även kallas apelsinstranden är Alanyas populäraste strand efter Kleopatra stranden. Portakal stranden sträcker sig ca 1 kilometer och ligger öst om Alanyas centrum. Vid stranden finns det ett flertal restauranger, caféer och kiosker och stranden är lättåtkomlig från de stora hotellområdena.

Hotell Sunprime C-Lounge - Adult Only - All Inclusive

Sunprime C-Lounge – Adult Only erbjuder strandnära boende i hjärtat av Alanya. Här finns gratis WiFi, ett spa, en inomhuspool och en säsongsöppen utomhuspool. Hotellet har dessutom en bastu och ett gym, samt en restaurang där du kan äta gott.

Alla rum har en platt-TV med satellitkanaler. Vissa rum har även en bekväm sitthörna. Här finns också en kaffekokare, samt ett eget badrum med badrockar och tofflor.

Alara är en ca 2 kilometer lång och smal strandremsa som sträcker sig från Alarafloden till Karaburun. Denna strand är betydligt stillsammare än de övriga stränderna i Alanya så vill man ha lugn och ro är detta den utmärkta stranden att bege sig till.

Stranden Konakli är Alanyas längsta strand på ungefär tio kilometer. Längs stranden går en strandpromenad där man hittar en mängd restauranger, barer och caféer. Vattensporter och olika aktiviteter är även möjliga att utföra på den här sandstranden.

Incekum är en finkornig sandstrand som är ungefär lika lång som Alara men bredare. Även denna strand är lite lugnare än de populäraste stränderna men inte lika barnvänlig som Alara eftersom den inte är långgrund utan blir djup genast bara någon meter från strandkanten. I samband med stranden så finns det även ett campingområde.